Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Tragikus állapotok a Keletiben


A Keleti pályaudvaron dolgozó kocsivizsgálók keresték meg szakszervezetünket a fürdő helyiségükben tapasztalható kritikán aluli állapotokkal kapcsolatban. Intézkedést kértünk Bojtor Tibor megbízott egységvezetőtől.
"Tisztelt Egységvezető Úr!

Keleti pályaudvaron dolgozó kocsivizsgáló kollégáink keresték meg szakszervezetünket, a fürdő helyiségükben tapasztalható kritikán aluli állapotokkal kapcsolatban.

A mellékelt fényképeken látszik, hogy a mennyezet régóta ázik, a penészes vakolat levelesen mállik le, és potyog az alant tartózkodók nyakába. Túronként 13 főre, mára már csak két zuhanyozó működik, és víznyomás már ezekben is csak alig van.

E helyiség a KJK. területén található - sárga - szociális épületben van, ahol az első emeleten a kocsivizsgálók öltözője és fürdője, míg a másodikon a kocsiműhely dolgozóinak hasonló helyiségei vannak.

Ismereteim szerint a helyiségek rendbetétele szerepel az éves ütemezett karbantartási tervben, ezért eltekintek az ÁNTSZ és az OMMF azonnali értesítésétől.
Viszont arra kérem a T. Egységvezető Urat, hogy szíveskedjék figyelemmel kísérni, hogy az anyagi források rendelkezésre álljanak, és a felújítási munkák minél előbb megkezdődjenek.
Segítségét előre is köszönöm.


Budapest, 2013-02-04

Üdvözlettel:

Oroszi Rudolf
munkavédelmi referens"