Nálunk minden
a vasutasokról szól!

VÉT: 17+1 napirendi pontot javasoltunk


Április 15-én 14 órakor lesz VÉT-ülés. Az általunk korábban elküldött napirend-javaslatot kiegészítettük. Ez a +1.

Ebben tájékoztatást kérünk arról, miképp sikerült a BVSC-üdülõt oly módon igazgatni, hogy az a vasút és a vasutasok számára csak veszteséget okoz. Különös figyelemmel arra, hogy a MÁV Zrt. FB-a az elmúlt évben olyan egyhangú határozatot hozott, hogy nem javasolja a MÁV Sportegyesülteknek a MÁV Zrt. részérõl történõ anyagi támogatását, hiszen annak hasznát a vasút, a vasutasok nem élvezik; az kizárólag a bérlõk javát szolgálja.

Hozzátartozik még ehhez a kérdéskörhöz, hogy ezen sportegyesületek, - így a BVSC is - a MÁV Zrt. által nyújtott több száz milliós mûködési támogatásról valós elszámolást soha nem nyújtottak be, ezen költségeket nem a sportegyesület létesítményeinek fejlesztésére, bõvítésére, a vasutasok számára nyújtott szolgáltatások színvonalának emelésére, hanem saját hasznukra fordították.

Egyébiránt sajnálatosnak tartjuk, hogy a MÁV mindezidáig még csak kísérletet sem tett arra, hogy ezen egyesületekkel kötött mûködési szerzõdéseket a maga javára alakítsa, ill. amennyiben ez nem lehetséges, felmondja azokat.

Reméljük, hogy a mai VÉT-ülésen Zsoldos Mariann megkímél az e tárgyban történõ mellébeszéléstõl (akárcsak a többinél is), és egzakt, elõremutató válaszokkal fog szolgálni.

A korábban elküldött napirendi javaslatokat a mellékelt fájl tartalmazza.

 

Letölthető dokumentumok:

VET_100415.pdf