Nálunk minden
a vasutasokról szól!

OV: gördülősztrájk lesz


A VDSzSz Szolidaritás Országos Választmánya elemezte a kormány és a MÁV menedzsmentje által az idei, valamint a jövő évre tervezett intézkedéseket.

A Választmány elfogadhatatlannak tartja a 40 milliárd forint költségtérítés tervezett elvonását, a vasút átalakítását, aminek következtében vasutasok ezrei válnak munkanélkülivé. Ugyancsak ellenzi a Választmány a miniszteri rendelet jelenlegi formában történő kiadását, mivel az rendkívül súlyos következményekkel jár a vasutasok menetkedvezményére nézve. Szakszervezetünk mindent megtesz az előbbiek megakadályozása érdekében.

Mindezeket már kifogásoltuk a kormány és a MÁV jelenlétében folytatott tárgyalásokon, ez azonban nem vezetett eredményre.

Ezért az Országos Választmány úgy döntött, hogy gördülősztrájkot alkalmaz; a sztrájk pontos idejének meghatározásával szakszervezetünk sztrájkbizottságát bízta meg.

A Választmány egyúttal felszólította az elnökséget a vonalbezárással fenyegetett térségek önkormányzataival, civil szervezeteivel, valamint a közúti közlekedési társaságainál működő érdekvédelmi szervezetekkel való kapcsolatfelvételre a minél nagyobb társadalmi összefogás érdekében.