Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Ide jutott a MÁV...


"Épp egy gép volt a harmadikon, a Keletiből kérdezték a számát" - emlékezik vissza rendelkező forgalmi szolgálattevő tagtársunk a július 9-én este történtekre. Ezután szinte elviselhetetlen fájdalmat érzett, amikor összerogyott alatta a szék. Szolgálati helyéről gerincsérüléssel mentő szállította kórházba, ahol meglátogattuk. Persze, nem csak a székkel volt probléma a Kőbánya-Felsőn történt munkahelyi balesetben.

A padló kétrétegű linóleumborítása teljesen elkopott, a hiányosságot már több alkalommal lefényképezték az illetékesek, azonban intézkedés annak ellenére se történt, hogy hibakódot is kapott. A munkavállalók már több mint két éve jelezték a problémát. A balesetveszély tehát eleve adott volt, a dolgozók számtalanszor megbotlottak benne. Vagy székkel beleakadtak, ami részben előidézhette a tegnapi balesetet.

Eközben az Andrássy úti székházból szinte számolatlanul osztják szét a megmaradt székeket, irodabútorokat, stb, ezek egy része elvileg a szolgálati helyekre kerül. Majd. A MÁV-os ügyintézés közmondásosan "nagy" sebessége mellett ezt a balesetet nem sikerült megakadályozni. Nem volt elég ehhez az eltelt két év. Sajnos, hasonló állapotú munkahelyeket tucatjával találhatunk a hálózaton.

Számos szolgálati helyen a munkavégzés körülményei igencsak sok kívánnivalót hagynak maguk után. Kőbánya-Felsőhöz hasonlóan nem ritka, hogy a fürdővíz befolyik az épület alá. Már ha van fürdő egyáltalán.

Elképzelhető azonban, hogy egy újabb baleset is a küszöbön áll, és ez sajnos, szó szerint értendő. Az állomás Keleti pályaudvar felé eső tornyában már lábujjal is kapaszkodni kell ahhoz, hogy az ember állva maradjon, ugyanis annyira dől. Azt egyelőre még nem tudni, hogy a Pisai ferde torony dőlésszögét meghaladja-e; nem kizárt, hogy holnapra már igen.

Tagtársunknak ezúton is jobbulást kívánunk, erősen remélve, hogy nem kell beszámolni újabb munkahelyi balesetekről, amelyek elkerülhetőek lettek volna a lerobbant berendezések cseréjével.