Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Határozat - Start - 2009. február 23.


A VDSzSz Szolidaritás MÁV-START Kocsivizsgáló Szakmai Tagozat Választmánya megvitatta a bértárgyalások jelenlegi állását. A Választmány támogatja a VDSzSz Szolidaritás MÁV-START Társasági Választmánya 2009. január 28-i határozatában foglaltakat: elfogadhatatlannak tartja a MÁV-START Zrt. vezetésének a kiszervezéssel kapcsolatos, valamint a 2008. évi, illetve a 2009. évi bérkövetelésekkel szemben tanúsított magatartását, és felszólítja a munkáltatót az érdemi bértárgyalások folytatására.

A Választmány a leghatározottabban visszautasítja a munkáltató azon ismételt provokatív lépését, amellyel a 2009. év tekintetében mindösszesen 4,1 %-os bérfejlesztést egyoldalúan hajtott végre, úgy, hogy a vitatott követelésekben a szakszervezetünkkel történő megállapodásra még csak kísérletet sem tett.

A Startos kocsivizsgálók a munkaköri leírásukban nem szereplő többletmunkák elvégzését annak jogsértő volta miatt elutasítják. Amennyiben ezeket a munkákat a MÁV-START Zrt. továbbra is velük akarja elvégeztetni, haladéktalanul tárgyalásokat kell kezdeni a munka díjazásának feltételeiről (bérezés stb.), figyelembe véve azt, hogy más vasutas tagtársaink munkahelyeit ne veszélyeztesse.

A Választmány felszólítja a MÁV-START Zrt. vezetését, hogy változtasson eddigi destruktív magatartásán. A Kocsivizsgálói Szakmai Tagozat mindent megtesz annak érdekében, hogy a munkáltatót rákényszerítse az érdemi tárgyalásokra.

2009. február 23.

A VDSzSz Szolidaritás MÁV-START Kocsivizsgáló Szakmai Tagozat választmánya

Gombos György
tagozatvezető