Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Kőbánya-Teher: az elfogadhatatlan körülmények haladéktalan felszámolására szólítottuk fel a munkáltatót!


Nemhogy a fertőtlenítésnek, hanem még a takarításnak sem látszik a nyoma! Szakszervezetünk november 22-én Kőbánya-Teher állomáson helyszíni bejárást tartott, ahol drámai állapotok fogadták tisztségviselőinket.

Kőbánya-Teher: az elfogadhatatlan körülmények haladéktalan felszámolására szólítottuk fel a munkáltatót!

Bernát Beatrix, a VDSzSz Szolidaritás budapesti területi vezető ügyvivője Maklári Károly, a Nyugati Forgalmi Csomóponti Főnökség főnökségvezetője részére juttatta el észrevételeinket és javaslatainkat.

  • Az I. sz. váltóállító központnál az ott lévő téli tüzelő mennyisége megítélésünk szerint 2-3 napra elegendő. Ezért kértük, hogy pótlásáról intézkedjen.
  • A II. sz. váltóállító központban a biztosító berendezés meghibásodása miatt, a szolgálatot teljesítő váltókezelő kolléga leterheltségének a csökkentése érdekében javasoltuk, hogy szolgálatonként ketten lássák el a váltókezelői feladatokat a biztosítóberendezés helyreállításáig. 

Mint írta, mindkét szolgálati hely állapota súlyosan kifogásolható. Az épületekhez vezető szolgálati utak is elhanyagoltak, rendezetlenek. Szeméttel és mindenféle hulladékkal találkozhat az, aki ezeket az épületeket megközelíti. Az I.sz. váltóállító közvetlen bejárati részét is hulladékok „tarkítják”.

Hasonlóan borzalmas állapotban van az I. váltóállító központhoz tartozó mellékhelyiség. Nemhogy a fertőtlenítésnek, hanem még a takarításnak sem látszik nyoma! Elfogadhatatlan az a helyzet, hogy az ott szolgálatot teljesítő kollégák nem tudják lezárni a vécé ajtaját. Egyáltalán nem működik a zár, mivel – vélhetően – az ajtó lapját utólag építették be, és nem illeszkedik a tok zárjához. Ezáltal az oda érkező, sok esetben bódult állapotban és rendezetlen, koszos külsővel rendelkező személyek (drogosok és hajléktalanok) is ide járnak. Ez rendkívül nagy veszélyt jelent az ott dolgozók számára, aminek haladéktalan felszámolására szólítottuk fel a munkáltatót.

A munkáltató által kiadott járványügyi intézkedések a tapasztalható állapotokkal köszönőviszonyban sincsenek, hiszen a szolgálatot teljesítő tagtársaink egészsége különösen veszélyeztetett a mellékhelyiség használata miatt.

A II. sz. váltóállító épület lépcsőháza is szörnyen elhanyagolt, szemetes és koszos. A vírusveszély miatt különösen fontos lenne a szolgálati helyiségek és mellékhelyiségek folyamatos takarítása és fertőtlenítése - zárta megkeresését Bernát Beatrix, a VDSzSz Szolidaritás budapesti területi vezető ügyvivője, aki fényképet is mellékelt megkereséséhez. 

#SZOLGÁLATIHELYŐRSÉG
Nem biztonságos? Nem működik? Cserélni kell? Elavult? Omlik? Beázott? Szólj nekünk, segítünk!

Számos esetben kérik segítségünket tagtársaink a munkakörülmények javítása érdekében (hiányzó mikró, rossz szék, nem megfelelő világítás, stb.), melyekre közreműködésünknek köszönhetően, a szolgálati vezető bevonásával rövid időn belül megoldást találunk.

A "Mutasd a munkahelyed!" kampány keretében a szolgalatihelyorseg@vdszsz.hu e-mail címen az elérhetőséged megadásával jelezheted is nekünk, hol milyen intézkedésekre van szükség, hová menjünk személyesen bejárásra!

Galéria